Advocaat

Mr. (Marco) Berbee is tijdens en na zijn rechtenstudie aanvankelijk werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Op 21 augustus 2003 is mr. Berbee beëdigd tot advocaat. Sindsdien is hij verbonden geweest aan het kantoor Prins en Koster Advocaten te Den Helder, waar hij op 1 januari 2007 vennoot is geworden. Na ruim 15 jaar aan dit kantoor verbonden te zijn geweest, heeft mr. Berbee zijn eigen kantoor geopend, om verdere specialisatie mogelijk te maken. Mr. Berbee behandelt de meest uiteenlopende strafzaken en aanverwante zaken, van zeer geringe overtredingen tot aan zeer ernstige misdrijven.

Landelijk actief

Mr. Berbee maakt er geen geheim van dat hij woont in Julianadorp en zijn kantoor heeft in Den Helder. Doordat hij actief betrokken is in zijn woonomgeving, weet hij als geen ander wat er speelt in de regio en kent hij de plekken waar zich zaken hebben afgespeeld. En mocht hij toch ter plekke iets minder bekend zijn, dan blijft hij niet achter zijn bureau zitten maar wordt de situatie ter plaatse bekeken. Zonder die achtergrondinformatie is het naar mening van mr. Berbee niet mogelijk om zaken behoorlijk te kunnen bepleiten.

In de media

Hoewel u regelmatig artikelen in de pers zult aantreffen waarin de naam van mr. Berbee wordt genoemd, zult u zelden interviews aantreffen waarin mr. Berbee een strafzaak toelicht. Dit, terwijl mr. Berbee de afgelopen jaren vele spraakmakende strafzaken heeft behandeld. Mr. Berbee is van mening dat het belang van zijn client voorop staat; die is niet per sé gebaat bij veel aandacht van de pers. Ongeacht of de client een verdachte of slachtoffer is, in vrijwel alle gevallen hebben zij behoefte aan rust. Mr. Berbee spant zich in om zijn cliënten die rust te geven.