GHB in de Kop van Noord Holland

Wat moet je ermee?

Als je de recente documentaires moet geloven, is het met name een probleem op het platte land in Brabant. Het probleem is echter groter en speelt in het hele land. Ook in de Kop van Noord Holland.

GHB. Goedkoop, overal verkrijgbaar en zeer gemakkelijk te maken. Maar ook hoogst verslavend, en zomaar stoppen met gebruik is er niet bij.

Enige tijd geleden werd een cliënt, zeer verslaafd, aangehouden voor diverse delicten. Gepleegd om zich in zijn verslaving te kunnen voorzien. Een intelligent persoon die door het gebruik in een neerwaardse spiraal was terechtgekomen. En dan moet een keuze worden gemaakt: vasthouden op het politiebureau met het risico dat hij ‘cold turkey’ moet afkicken, heenzenden (en dan weten we wel wat er direct weer gaat gebeuren)? -Of een derde optie: vasthouden maar direct door naar het Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Zwolle of de PI Scheveningen waar er onder begeleiding in voorlopige hechtenis kan worden afgekickt: in 14 dagen onder begeleiding afbouwen om te voorkomen dat de organen er mee stoppen. De dames en heren deskundigen zijn het niet allemaal met elkaar eens. Wat is wijsheid?

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/blg-669090.pdf

http://www.uva.nl/…/bonger…/2013/insluiten-of-heenzenden.pdf